Rejse med Hund i camperen

HUSK – HUSK: når du tilmelder dig forum skal dit brugernavn starte med dit medlemsnummer.
Besvar
1213 Birgit og Finn
Indlæg: 76
Tilmeldt: 3. feb 2009 11:13
Navn: Birgit og Finn
Mærke og årgang: Fiat
Model: Multijet 130
Årgang: 2007
Type: Del-integreret
Undervogn: Alko
Navi: VDO

Rejse med Hund i camperen

Indlæg af 1213 Birgit og Finn »

Kære medlemmer

Et medlem ringede til service spørgsmålet var, hvis der sker et uheld i Danmark eller udlandet med vores camper og føren og passagerer bliver indlagt, hvad sker der med lille Fido som er med om bord.
Kontaktede leder af Dacf vejhjælp som derefter kontaktede SOS Danmark svaret var: Politiet tager sig af dyr som er med i camperer og bringer dem til nærmeste hundepension, til ejeren igen er klar.


Mange af os har vores bedste ven med i camperen, de drager også med os til udlande, desværre er reglerne ikke ens i alle landet, så jeg har fundet et par link hvor I måske kan få svar på alle jeres spørgsmål


Rejse med hund


Grundlæggende er det sådan, at en hund skal have et EU pas for at måtte passere grænserne i EU – og altså også for at måtte komme tilbage til Danmark. Fra den 3. juli 2011 bliver kun elektronisk mærkning (og altså ikke en øretatovering) godkendt ved grænsepassage i EU. Dog kan hunde, der allerede er ID-mærket med en tatovering før 3. juli 2011 fortsat passere grænserne uden at skulle have en chip.


Herudover gælder der vaccinationsbestemmelser og diverse andre særregler, som varierer fra land til land.


Når du har din hund med i udlandet, så sørg altid for, at den bærer hundetegn med et eller flere gældende mobiltelefonnumre incl. dansk landekode (00 45).

I øvrigt henvises til Fødevarestyrelsens hjemmeside


Hund i camperer


I camperen bør hunden opholde sig et sikkert bur – det er den bedste løsning – eller være fastspændt i en sikkerhedssele.
Adskillige hunde er i årenes løb blevet kørt over, fordi de er smuttet ud om benene på føreren eller en passager ved ind- og udstigning. En løs hund i camperen kan være livsfarlig for både hund og menneske ved sammenstød, hvor hunden slynges gennem kabinen.
Ved sammenstød er der endvidere risiko for, at en løs hund i chok løber fra camperen og bliver kørt ned.
Sørg for – på et tilgængeligt sted f.eks. i din tegnebog eller i et plasticetui fastgjort til hundens bur i bilen – at angive, hvor hunden skal anbringes, hvis du bliver involveret i en trafikulykke.


Hunde kan ikke tåle at opholde sig i varme biler, og temperaturen stiger hurtigere end du tror. Hvis bilen står i solen, kan temperaturen lynhurtigt komme over 60-70 grader og selv i skyggen stiger temperaturen på en sommerdag hurtigt til over 40-50 grader. Husk at det altid tager mere end 10 minutter, når man ”bare lige skal ind og handle”. Læg en seddel i forruden med dit mobilnummer, så folk altid kan få fat på dig, hvis der er noget galt med din hund, mens den opholder sig i bilen.


Kører du med din hund i cykelkurv eller –trailer, skal den være spændt fast med to snore fra sele/halsbånd og ud til hver sin side af kurven/traileren, hvor de skal være fastgjort, så hunden ikke pludselig kan hoppe ud.




Med venlig hilsen
Jette Jensen
Service

Besvar